Rondleidingsystemen

Ideaal voor:

 • museumbezoeken
 • bedrijfsbezoeken & fabrieksrondleidingen
 • stadsrondleidingen

Laat je horen tijdens jouw rondleiding.

Onze veelzijdige 'Tourguide' systemen zorgen voor een optimale verstaanbaarheid bij je gasten.

Supereenvoudig voor gids én deelnemers, voordelig geprijsd en van uitstekende kwaliteit.

Zo wordt jouw rondleiding een optimale ervaring voor je bezoekers.

Voordelen van onze rondleidingsystemen

 • Perfecte verstaanbaarheid
 • Compact en eenvoudig
 • 2-weg systeem in optie
 • Ingebouwde oplaadbare Lithium-ion batterij
 • Autonomie van 20u
 • 16 kanalen
 • Bereik van 100m
 • Uitgebreide accessoires
 • Licentievrij in gans Europa

Wij leveren al 30 jaar rondleidingsystemen en zijn het meest enthousiast over het eTour-1 / ATS-20 en het tweeweg eTour-2 / ATS-22 rondleidingsysteem.

Supereenvoudig voor gids én deelnemers, voordelig geprijsd en van uitstekende kwaliteit.

Wil je een realistische demo?

Je kan voor je eerste event bij ons een rondleidingsysteem huren. Zo kun je het rustig en grondig uittesten in een praktijkomgeving.

Als het systeem voldoet aan je verwachtingen en je bestelt een gelijkaardig systeem binnen de 30 dagen, wordt de huurprijs volledig in mindering gebracht van jouw aankoopprijs.

1- of 2-weg systeem?

Bij een 1-weg tourguide systeem kan er één gids naar de deelnemers spreken. M.a.w. één zender voor de gids en een ontvanger voor iedere deelnemer.

ATS-22 - Eén gids met meerdere deelnemers

Bij een 2-weg tourguide systeem kunnen de deelnemers, in tegenstelling tot een 1-weg systeem, een vraag terugstellen aan de gids.

Eén zender met microfoon en oortje voor de gids en de deelnemers kunnen, via hun eTour-2R ontvanger, om de beurt vragen stellen. Zolang een deelnemer het 'call' knopje ingedrukt houdt kan hij of zij 'full-duplex' (gelijktijdig) praten samen met de gids.

Elke deelnemers hoort deze conversatie.

De gids kan de 2-weg communicatie aan- of uitschakelen op zijn zendertje.

ATS-22 - Eén gids met meerdere deelnemers die vragen kunnen stellen

2-Weg kan gebruikt worden om vragen te stellen maar ook om bijvoorbeeld een tweede gids uitleg te laten geven over een specifiek onderwerp.

Eén zender met microfoon en oortje voor de gids, één eTour-2R ontvanger voor een tweede spreker en meerdere ontvangers voor de deelnemers. De gids en de tweede spreker kunnen dan simultaan spreken voor de hele groep.

ATS-22 - Eén gids en één extra spreker met meerdere deelnemers

Rondleidingsystemen voor gidsen en bedrijfsbezoeken

Meerdere rondleidingen?

Met onze rondleidingsystemen kunnen verschillende groepen gelijktijdig deelnemen aan rondleidingen zonder elkaar te storen.

Iedere deelnemer kan afzonderlijk zijn volume aanpassen.

Bezoekers met gehoorapparaten kunnen gebruik maken van een inductielus om het geluid direct naar hun gehoorapparaat te zenden.

Weggeef oortjes, koptelefoon of bijgeleverde oortjes?

Bij onze eTour-1 en eTour-2 rondleidingsystemen worden standaard enkelvoudig oortjes geleverd.

Deze voldoen perfect in de meeste omstandigheden en zijn aangeraden bij stadswandelingen, zodat jouw deelnemers het verkeer ook nog horen.

Bij veel achtergrond lawaai is het aangewezen om eventueel een dubbele headset te gebruiken zodat beide oren bedekt zijn en de spraak van de gids weergeven.

Om hygiënische redenen kunnen er ook weggeef (en geen wegwerp) oortjes gebruikt worden. Deze mogen de deelnemers achteraf dan mee naar huis nemen. Bij meerdaags gebruik is het voordeel hiervan dat je ze slechts éénmalig moet uitdelen om daarna 's avonds enkel de ontvangers nog op te laden en 's morgens terug uit te delen.

Deze weggeef oortjes kunnen volledig gepersonaliseerd worden in kleur, logo en/of de naam van jouw bedrijf of organisatie.

Rondleidingsystemen voor gidsen en bedrijfsbezoeken

Benieuwd hoe jij je rondleidingen kunt verbeteren?

Laat ons de mogelijkheden eens samen bekijken.

Onze rondleidingsystemen worden gebruikt bij:

Bedrijfbezoek met behulp van een rondleidingsysteem

Bedrijfsbezoeken

Met behulp van onze rondleidingsystemen – bijvoorbeeld in fabrieken of musea – wordt ieder bezoek een persoonlijk gebeuren, ongeacht of de omgeving luidruchtig of stil is. Dankzij de verschillende kanalen kunnen deze voor meerdere groepen gelijktijdig gebruikt worden.

Museumbezoek met een rondleidingsysteem

Rondleidingen in musea

In musea hoef je als gids je stem niet meer te verheffen. Iedere bezoeker hoort jouw luid en duidelijk zonder dat andere bezoekers hier hinder van ondervinden.

Stadswandeling met een draadloos tourguide systeem

Stadswandelingen en rondleidingen in openlucht

Tijdens openlucht rondleidingen lopen de deelnemers verder uit elkaar, bovendien wordt de communicatie bemoeilijkt door verkeer en wind. Onze rondleidingsystemen stellen je in staat om zowel binnen als buiten perfect verstaanbaar te zijn.

Kerkbezoek met assistief luisteren

Ondersteunend luisteren

Onze rondleidingsystemen zijn ook uitermate geschikt om ondersteuning te bieden aan slechthorenden. Hierdoor kunnen zij een kerkdienst – of een andere activiteit – perfect volgen. Via een inductielus kan het geluid ook direct naar hun gehoorapparaat worden gezonden.

Meertalige rondrit met een Synexis tourguide systeem

Meertalige rondritten

Tijdens boottochten of bus rondritten zijn de bezoekers vaak van verschillende nationaliteiten. De uitleg wordt in verschillende talen verzonden door het Unite systeem. Iedere deelnemer selecteert gewoon zijn of haar taal.

Rondleidingsystemen voor busreizen en excursies

Busreizen, rondleidingen en excursies

Als touroperator bieden onze rondleidingsystemen je een maximale flexibiliteit. Je kunt de systemen altijd gebruiken wanneer je informatie wilt geven - in de bus, tijdens het daaropvolgende stadsbezoek of tijdens een excursie. Onze tourguide systemen zijn de ideale reisgenoot om je te ondersteunen.